Pasif Gelir Yollarının Rehberliği

Sunucu Kiralayarak İnternetten Para Kazanmak

Anakart, işlemci, bellek ve IO denetleyicilerinin oluşturduğu fiziksel sunucu donanımlarından farklı olarak sanal bir sunucu fiziksel sunucu donanımının yazılım tabanlı versiyonudur. Hipervizör tekniğiyle CPU, bellek, depolama gibi bileşenler işletim sistemi üzerinde çalışmak yerine doğrudan sunucunun donanımında çalışmaktadır. Bu teknikle donanımsal olarak çalışan fiziksel bir makine, farklı amaçlar için birbirinden bağımsız olarak çalışan sanal makinelere dönüşebilmektedir. Sanal sunucular sayesinde fiziksel donanımın kapasitesi de orantılı olarak farklı işler üzerinde çalışan sanal sunucular için paylaştırılabilmektedir. Donanım kaynağının daha etkili bir şekilde kullanımını sağlayan sanal sunucuların fiziksel donanıma göre bakımı daha kolay yapılmakta, daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyulduğunda yeni bir donanım talebi olmamaktadır.

Sanal Sunucular Nasıl Çalışır?

Sanal sunucular satın alındığında kişiye özel işletim sistemi oluşturan teknolojilerdir. Sunucu içinde her kullanıcıya ait bölünmüş bir alan bulunduğundan diğer kullanıcılarla veriler hiçbir şekilde karışmamaktadır. Kullanıcının sunucu üzerinde daha fazla hakimiyetle çalışmasını sağlamakla birlikte, kullanıcı için tayin edilen RAM, CPU ve disk alanı yetersiz gelmeye başladığında esnek yapısı sayesinde kullanıcıya ekstra kaynak ve alanlar sağlayabilmektedir.

Web işlemleri için veya uygulama istemcileri veri depolamak veya programlarını çalıştırmak için sunucuya uzaktan bağlanırlar. Web sitelerinde veya mobil uygulamalarda yüklü olan tüm veriler tek bir kaynaktan sağlanmazlar. Tüm verilerin tek bir kaynakta depolanması kullanım yükü açısından mümkün olmadığından uygulamaya ait bazı veriler sunucularda depolanmakta ve kullanıcı uygulamayı çalıştırdığında bu veriler sunucudan talep edilmektedir.

Sunucu ile Düşük Maliyetle Kazanç Sağlamak

Sunucu kiralama ile para kazanmanın başlangıç aşamasında VDS olarak düşük bir maliyetle sunucu kiralanmaktadır. Zamanla müşteri sayısı arttığında altyapı da büyütülmektedir. Müşteri sayısı arttıkça karın da arttığı bir iştir.

İlginizi Çekebilir;  Online Para Kazanma Yöntemleri

Sunucu kiralama ile kazanç sağlanmaya çalışıldığında sunucu özelliklerinde dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. VPS sunucular adil paylaşım modeli üzerine kurulmuştur. Paylaşımlı sunucularda kaynaklar ortak olarak kullanıldığından fazla ziyaret alan sitelerde yüklemeler daha yavaş gerçekleşebilmektedir. Bununla birlikte tek bir sunucu birden fazla istemci tarafından paylaşıldığından kullanıcılar daha makul fiyatlarda dedicated sunucu hizmeti alabilmektedirler. VDS sunucularda ise kullanıcı sunucu üzerine tercih ettiği herhangi bir işletim sistemini kurabilmektedir. Paylaşımsız hizmet verildiğinden kaynakların tamamı haftanın her günü herhangi bir saatte kullanılabilmektedir. Paylaşımlı sunucular olan VDS gibi sunuculara göre daha fazla ücretlendirmeye sahip olsa da VPS sunucularda alınan hizmete göre fiyat ölçeklendirme seçeneği bulunduğundan alınmayan hizmetler için para ödenmemektedir.

Sanal Sunucular İçin Dikkat Edilecekler

Sanal sunucularda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus sunucunun CPU hızıdır. Yapılandırmalara bağlı olarak işlemci sayısının değişmesiyle birlikte yeni teknolojilerle üretilmiş birden fazla sayıda işlemci kullanılması sunucunun daha hızlı hizmet vermesini sağlamaktadır. Sunucu satarak para kazanmak çalışmalarında zamanla müşteri sayısında artış olabileceğinden paket yükseltme seçeneği bulunan sunucuların tercih edilmesi ekstra alana ihtiyaç duyulması halinde efektif bir hizmet sağlamaktadır. SSD disk yapılanmasına sahip sunucular istemciye hızlı yanıtlar vereceği için satın almada disk tercihlerine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Sanal sunucular kullanıcının isteğine bağlı olarak Windows veya Linux işletim sistemine sahip olmaktadır. Sunucunun RAM, Core, SSD alan miktarları arttıkça aylık kiralama fiyatları da artış göstermektedir. Sunucu lokasyon bölgesi, site barındırma veya veri depolama tercihlerine göre aylık kiralama ücretleri değişebilmektedir. Tercihlere göre değişmekle birlikte sanal sunucu fiyatları 60 lira gibi cüzi miktarlarda başlamaktadır.

Kullanıcı trafiğinde artış yaşandığında veya sayfa yüklemeleri daha uzun sürelerde gerçekleştiğinde paylaşımlı hostingler yetersiz geleceğinden sunucu kiralamak tercih edilmelidir. Ticaret sitelerinde kullanıcılar ödeme işlemlerinde kişisel veri girişinde bulunduğundan güvenlik ve gizlilik paylaşımlı hostinglere göre sanal sunucularda daha güvenli şekilde gerçekleştirilmektedir. Sanal sunucular kullanıcının kendi güvenlik yazılımını oluşturmasına olanak verdiğinden yine tercih sebebi olmaktadır. Sunucunun başarılı bir şekilde yanıt oluşturamadığı 503 hataları sanal sunucularda yaşanmayan bir sorundur. Büyüme sayısı kısa zamanda artış gösterecek olan siteler için uygun bir seçenek olan sanal sunucular video ve resim gibi büyük alan kaplayan dosyaların yoğun olarak kullanıldığı siteler için de tercih edilmesi gereken bir yöntemdir.

İlginizi Çekebilir;  Yazılım Geliştirerek Para Kazanmak

Organik hit, siteye arama yapılarak ulaşıldığında elde edilen ziyaretçi sayısıdır. Sanal sunucular herhangi bir müşteriye sahip olmadan da sunucu satışıyla para kazanmak isteyenler için farklı olanaklara sahiptir. Organik hit sistemleri ile farklı siteler kişinin sunucusundan ziyaret edilmesi ile para kazanmasını sağlamaktadır. Yalnızca sanal sunucu ve IP adresine sahip olunduğunda para kazanmak mümkün olmasa da sunucu farklı kullanıcıların da siteye girişlerini havuzda toplayarak puan kazandırabilmektedir.

Oyun Sunucuları ile Kazanç Sağlamak

Oyun sunucuları sayesinde fazla tercih edilen oyunlar için bir sunucu sağlamak güvenli bir ortam oluşturulduğunda kullanıcılar tarafından tercih edilebilmektedir. Üyelik satışlarıyla oyuncu sayısı fazla olan oyunlarda para kazanılabilmektedir. Oyun server’ı kurularak sunucu içerisinde kullanıcılar özel ürünler satılabilir ve farklı imkanların sunulduğu vip üyelikler satabilmektedir. VIP üyelik seçeneklerinde oyunculara farklı yetkiler verilerek oyun içerisinde kullanıcının daha keyifli vakit geçirilmesi sağlanırken sunucu sağlayıcı da gelir elde etmektedir. Sunucunun kitle elde edebilmesi için piyasada büyük kitlelere hitap eden oyunları sunucusunda barındırması kazancını da artırmasını sağlayacaktır. Oyuncuların diğer sunucuları tercih etmemesi için dikkat çekici tasarımlara yer verildiğinde ve oyun içi kampanyalar sağlandığında oyuncular da çeşitli imkanlara sahip oldukları sunucuları tercih edeceklerdir.

Sanal Sunucu ile Blog Kurulumu Üzerinden Kazanç

İnternet ortamında para kazanmanın tercih edilebilir yollarından biri olan kişisel bloglar sanal sunucular ile kurulumları yapıldıktan sonra kullanıcıya sunulabilmektedir. Kişisel blog sitesinde ilgi çekici içerikler üreterek, daha fazla sayıda kullanıcının ziyareti için çeşitli konularda içeriğe sahip olmak sitenin bir süre sonra reklam da almasına olanak vermektedir. Reklamlarla dolaylı yoldan kazanç elde edilmiş olsa da sunucu kullanıcının kendisine hizmet etmektedir.

Günümüz şartlarında dijitalleşmenin sağladığı kolaylıklar ve her alanda geliştirilebilir teknolojiler üretmesi sayesinde yazılım geliştiriciliği ile de yüksek miktarlarda kazanç elde edilebilmektedir. Kiralanan sunucular üzerinde yazılım geliştirme imkanı da bulunduğundan hem yazılım hem de alan barındırıcı hizmetleriyle para kazanılabilmektedir. Ro(bot) sistemler ile sunucu üzerinden herhangi bir web uygulamasında hesap almak isteyen kullanıcılara hesap açılarak da para kazanılabilmektedir. Açılan hesap sayısı arttığında kazanç da artmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Udemy'den Kurs Vererek Para Kazanmak

Satış Ortaklığı Üzerinden Kazanç Sağlamak

Performansa dayalı bir pazarlama türü olan satış ortaklığı internet ortamında da para kazandıran bir sistemdir. Ürün satışı yapan firma veya üreticilerle anlaşarak sunucu üzerinden sağlanan bir bağlantı ile ürün satışları yapılabilir ve bu sayede satılan ürünlerden belirli bir miktar komisyon alınarak kazanç elde edilebilmektedir.

Hem kazancın artırılması açısından hem de kaynakların verimli kullanılabilmesi için sanal sunucuların kullanım alanı artmaktadır. Veri işlem masraflarının azalmasının yanında sanal sunucular daha az fiziksel sunucuya ihtiyaç duyulmasını sağlamakta, bu da gider masraflarının azalmasını sağlamaktadır. Sanal sunucuda var olan bir sorun başka bir sunucuyu etkilemeyeceğinden kullanıcılar sorunsuz bir şekilde işlemlerine devam edebilmektedir. Kullanıcı yeni bir işletim sistemine geçtiğinde eski işletim sistemindeki verileri sanal sunucuya aktarabileceğinden taşıma maliyetlerinin azalmasına da katkı sağlamaktadır. Fiziksel sunucular donanıma bağlı teknolojiler oldukları için soğutma sistemine ihtiyaç duyarlar. Sanal sunucularda bu durum daha az maliyet gerektiren bir gidere dönüşmektedir.

 

Yoruma kapalı.